A Kézenfogva Alapítvány, amely az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi elfogadottságának növeléséért küzd, a fogyatékossággal élők foglalkoztatási arányának növelésére öt szervezettel karöltve saját programot hozott létre Aktív Műhely Modell néven. A fogyatékkal élőkkel kapcsolatos közvélemény formálására a szervezet immáron negyedik alkalommal indítja el roadshowját, melyet Esély Programján keresztül idén is az OTP Bank támogat. A sorozat május 1-jén, a Felvonulási téren szervezett Fogadd el, Fogadj el! családi nappal veszi kezdetét.

Magyarországon megközelítőleg 60 ezer fogyatékos ember él, akik mozgáskorlátozott, értelmi fogyatékos, autista és halmozottan fogyatékos emberek. Háromnegyedük családban, 16-17 ezren pedig bentlakásos intézményekben laknak. Az aktív korú értelmi fogyatékosoknak csak 9 százaléka dolgozik, miközben a foglalkoztatási arány európai átlagban ennél jóval magasabb, hiszen Írországban az értelmi fogyatékos emberek 25 százaléka kenyérkereső.

A szakképzettség és a megfelelő munkalehetőség hiánya, az alacsony munkajövedelem, a korlátozott cselekvőképesség és a fogyatékos emberekről való általános vélekedés mind hozzájárulnak a rossz eredményekhez. Az elfogadást és az értelmi fogyatékos emberekkel szembeni előítéletek leépítését célzó Fogadd el, Fogadj el! közvéleményformáló roadshow 10, pályázat útján kiválasztott vidéki településre látogat el 2009. május 23. és szeptember 25. között. A rendezvények keretében az érdeklődők kézműves foglalkozásokon, számítógépes játékokon és az OTP Esély társasjátékon keresztül ismerhetik meg az értelmi fogyatékos emberek mindennapját, gondolkodásmódját, nehézségeit.  

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr201093497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása