Az életmentést végző szervezetek támogatását célzó "Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció keretében mintegy 3 millió forint értékben adott át GPS készülékeket a Magyar Tűzoltó Szövetségnek a TELE System és a Nav N Go Kft.

Az olasz készülékgyártó és a magyar szoftverfejlesztő adományával a tűzoltók 65 darab, 3D-s Nav N Go iGO 8 navigációs szoftverrel ellátott, TS 8510 GPS készülékhez jutottak hozzá. Az eszközök beszerzése a Budapesti Tűzoltó Szövetség (BTSZ) által a piaci érték 30%-os önrészének kifizetésével és a felajánló két cég 70%-os támogatásával valósulhatott meg.

A navigációs berendezések közül mintegy 50 darabot a főváros tűzoltóságain osztanak szét, a maradék 15 darabot pedig a Budapest környéki önkéntes tűzoltóságok kapják, például Gyálon, Üllőn, Pilisszentivánon és Solymáron.

A jótékonysági akció nem ér véget a jelenlegi felajánlással, ugyanis a cégek egy többlépcsős támogatásban állapodtak meg. Második ütemben 110 darabra egészítik ki a felajánlott készülékek számát, így várhatóan még a nyár folyamán újabb 45 készüléket biztosítanak a tűzoltóságok részére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr861189049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása