Környezetvédelmi kampányt indított az Európai Csomagolóüveg Szövetség, hogy felhívja a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára és az üvegben rejlő előnyökre. A kreatív kampányhoz tartozó weboldal augusztustól már magyarul is elérhető.

Az interaktív microsite az újrahasznosítással kapcsolatos információk publikálása mellett az érdeklődők számára lehetőséget biztosít blog írásra és képfeltöltésre is, az ismerősök figyelmét pedig meghívóval lehet felhívni a kezdeményezésre. A szervezők azt remélik, hogy a mozgalom hatására több szelektív törmelék kerül majd vissza az üveggyárakba.

A Friends of Glass - az "üveg barátai" non-profit mozgalom célja, hogy növelje az újrahasznosítás arányát, hisz az európai uniós tervek szerint az üveg hulladékok hasznosítását a 2008. évi 25 százalékról 2012-re 60 százalékra kell emelni. A mozgalomhoz bárki csatlakozhat a www.friendsofglass.hu weboldalon regisztrálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr361309035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása