2010. január 16-án, nemzetközi projekt keretében olasz és magyar iparművészetis diákok munkáiból nyílik tárlat Hasznosíts újra! címmel a VAM Design Centerben. A megnyitó kapcsán lesz divatbemutató, és hulladékból készült hangszerek, melyeket maguk az alkotók szólaltatnak meg egy koncert keretében.

A rendezvény egy két éves nemzetközi iskolai együttműködés első állomásának valósul meg: a Budapesti Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola és az Olaszországi Istituto Statale D'arte "FAUSTO MELOTTI" Cantu művészeti középiskola a Tempus Alapítványon keresztül az Európai Unió által támogatott, újrahasznosítási projektet bonyolít.

Az iskolák diákjaik számára Hasznosíts újra! címmel pályázat írtak ki, melyre a diákok saját alkotásokkal készülnek, melynek eredményeként fantáziadús füst-ruhák, magnószalag párnák, konzervdoboz ékszerek és még sok érdekes, ötletes tárgy született meg. A művek a fiatal generáció kreativitását, gondolkozását, a tárgyakhoz való viszonyát és filozófiáját tükrözik, olyan ötletekkel, amelyek csak egy mai tizenéves agyából pattanhatnak ki.

A 10 legjobb magyar diák 2010 áprilisában Olaszországba, a cantui iskolába utazhat. 2011-ben pedig az olasz diákok és tanáraik látogatnak majd el Magyarországra. A diákok munkáit és a projekt eredményeit több alkalommal is kiállításon mutatják majd be, közülük elsőként a VAM Design Centerben látható tárlat során, amely március 30-ig lesz nyitva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr351674188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása