Hosszú ideje támadások érték a Kimberly-Clark-ot, amiért a világ egyik legnagyobb higiéniai papíráru gyártójaként nem fordított több figyelmet rá, hogy termékeit újrahasznosított anyagból gyártsa. A vállalat most bejelentette: kötelezettséget vállal, hogy termékei alapanyagát kizárólag fenntartható módon működő erdőgazdálkodásokból biztosítja.

A Kleenex a papírzsebkendők és WC-papírok közül a világ egyik legismertebb márkája. Elterjedtsége miatt különösen fontos lépésnek tekinthető, hogy gyártója elkötelezte magát az erdők megőrzése mellett. A bejelentésnek köszönhetően felhagyott a vállalat elleni "hadjáratával" a Greenpeace is, amely üdvözölte a rég várt kezdeményezést és bejelentést.

A Kimberly-Clark frissen megfogalmazott irányelvei szerint a cég növeli az igazoltan újratelepített erdőkből, valamint újrahasznosított forrásokból származó rostok felhasználását. Mindemellett a vállalat külön hangsúlyt fektet a veszélyeztett erdők védelmére.

A vállalat és a Greenpeace között született új együttműködés célja, hogy minél szélesebb körben promótálja az erdők megmentését, a felelős erdőgazdálkodást és az újrahasznosított rostok alkalmazását.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr661309150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása