A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) 2009. szeptember 12-26. között fesztiválokkal és tudatos vásárló kalauzokkal népszerűsíti az ésszerűbb fogyasztási szokásokat és lehetőségeket Nyíregyházán, Pécsett, Veszprémben.

A TVE helyi partnereivel összefogva, a nyíregyházi E-misszió Egyesülettel, a Pécsi Zöld Körrel és a veszprémi Csalán Egyesülettel karöltve Helyi Termék Fesztivál sorozatot rendez a három nagyvárosban. A rendezvények célja, hogy népszerűsítsék és széles körben megismertessék a városlakókkal azokat a környezetkímélő, etikus és társadalmilag is progresszív fogyasztási lehetőségeket, amelyek lakóhelyükön, illetve ahhoz közel elérhetők.

A fesztiválokat a helyi iparosok és civil szervezetek bemutatkozásán túl számos program gazdagítja - így lesz például gabona iskola vagy épp uborka kozmetika -, ismert és népszerű zenészek adnak koncertet, de színpadra lép Laár András és Szőke András is.

A fesztiválon mutatkozik be Nyíregyháza, Pécs és Veszprém Tudatos Vásárló Kalauz-a. Az ingyenes kiadványok a városok 60 km-es körzetében listázzák azokat a lehetőségeket (helyi élelmiszer lelőhelyek, biopiacok és -gazdaságok, szerelők, megújuló energiával foglalkozó szakboltok stb.), amelyek révén a lehető legkisebb környezetterheléssel és a legnagyobb társadalmi haszonnal lehet vásárolni, szabadidőnket eltölteni, vagy épp közlekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr111357243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása