A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványt támogatják azok, akik szeptember és októberben a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon. Az alapítvány az Adományvonal hozzájárulásaival szeretne beszerezni egy koraszülöttek intenzív ellátására alkalmas mentőautót.

A szervezet nyolc vidéki alapítvány - Debrecen, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Veszprém és Zalaegerszeg - munkáját fogja össze és koordinálja, valamint az érdekképviseletüket is ellátja. A regionális gyermek- és koraszülött mentő alapítványok biztosítják, hogy az ország 18 megyéjében a kórházakban, az otthonokban és a közterületeken történő szülés esetén a babák időben eljuthassanak az úgynevezett Perinatális Intenzív Centrumokba.

A nyolc alapítvány az ország területének körülbelül nyolcvan százalékát fedi le, jelenleg kilenc mentőautó áll rendelkezésükre. Az eddigi eredményeiknek köszönhetően az újszülöttkori halálozás négy százalékkal csökkent Magyarországon.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr591360223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása