A tavaszi akció után 2009. október 10-én, szombaton újra megrendezésre kerül a Nagy Várostakarítás. A kezdeményezés keretében ismert emberek és támogató vállalatok fogtak össze, hogy a Moszkva teret rendbe hozzák. Az akció célja, hogy mozgósítsa a fővárosiakat: tegyenek szűkebb környezetükért egy rendezettebb, tisztább Budapest érdekében. A kampány főhőse a Budapest Fantom, aki mindenkit figyel, hogy az eldobott, elhagyott szeméttől, falfirkáktól megszabadítsa a várost.

18 önkormányzat vállalta fel idén ősszel, hogy saját kerülete beszervezésével részt vesz az eseményen. Iskolák, óvodák, helyi lakosok fognak részt venni az utcák rendbetételében, megszépítésében. Újra indul a kerületek közötti verseny is, ahol a győztes kerület magával viheti a tavasszal útjára indított városkupát. A kezdeményezést indító FKF Zrt. az elszállításon kívül vállalja, hogy erre a napra előzetesen igényelt mennyiségben logóval ellátott hulladékgyűjtő-zsákokat és kesztyűket biztosít a munkához.

Az akcióhoz kapcsolódóan a Millenárison Nyílt Nap keretében programok, vetélkedők hirdetik a környezettudatosságot. A környezetvédelem mellett elkötelezett hírességek részvételével a nap végén közös bográcsozás várja az akcióban résztvevőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr931436384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása