"Értékes minden, ami zöld" – ezzel a szlogennel indult október elején a Praktiker honlapján az a zöld oldal, amely a magyar vásárlókat energiatakarékos termékekkel, rezsicsökkentő hasznos tippekkel és ötletekkel kívánja kiszolgálni. A zöld gondolat jegyében megfogalmazott kezdeményezés nem magyar specialitás, a Praktiker konszern stratégiai döntése, hogy egész Európában - több mint 430 áruházban - a vásárlókat az energiatakarékosságra és környezetbarát árucikkek választására buzdítják. A 19 hazai Praktiker áruházban is "zöld" tippek állítják meg a vásárlókat, hogy a hasznos tanácsok mellett felhívják a figyelmet a "zöld" termékekre, legyen szó szélkerékről, napkollektorról, szolár lámpáról vagy energiatakarékos izzókról. Az áruházlánc mintegy 1000 hazai településre eljutó őszi katalógusa is nagy hangsúlyt fektetett ezen termékekre tematikus összeállításaiban.

A 20. magyar Praktiker áruház, amelynek építése megkezdődött Esztergomban, egyedülálló módon már geotermikus energiát fog használni, így az üzlet valamennyi helyiségét a Föld energiája fogja hűteni és fűteni a nap 24 órájában. A három legutóbb megnyitott áruháznál - Kaposvárott, Békéscsabán és Székesfehérváron - is voltak már kezdeményezések: korszerű és energiatakarékos, padlóba épített fűtésrendszert építtettek, ami télen-nyáron gazdaságosan működik, miközben az áruházak világítását hosszú életű energiatakarékos izzókkal oldották meg. A Praktiker áruházakban folyamatosan bevezetésre kerülő elektronikus polccímkék használatának köszönhetően éves szinten több tízkilónyi nyomdafestéktől és feleslegesen felhasznált papírtól sikerült megkímélni a környezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr711502161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása