Pilisborosjenő, Pilis, Várpalota, Szombathely, Bonyhád, Pécs, Biharugra, Jászboldogháza, Füzesabony és Tarnaszentmiklós települések lettek "A közösség szíve (Köszi)" program őszi gyűjtő-akciójának nyertesei - jelentették be a program kezdeményezői, a CBA áruházlánc és a Procter&Gamble. Az ország öt régiójából kisorsolt településeken játszótereket szépítenek meg, sportpályákat újítanak fel, és falfirkákat tüntetnek el a két cég támogatásának köszönhetően.

A két vállalat idén második alkalommal hirdette meg a lakóhely-szépítési akciót, amelynek keretében a kiemelt termékek megvásárlása után 20-30-40 Ft került a Köszi program perselyébe. A befolyt összeget a 10 nyertes település között egyenlő arányban osztják el a szervezők, a program végén pedig minden egyes településen 1-1 millió forintot fordítanak a kiválasztott cél megvalósítására. Arról, hogy mire van a legnagyobb szükség, a program honlapján minden látogató szavazhatott. Pilisen a sportpálya felújítása, Füzesabonyban pedig a falfirkák eltávolítása mellett tették le legtöbben voksukat, míg a további nyolc nyertes település lakói játszóterek felújításával szépítenék lakókörnyezetüket.

A kisorsolt települések kívánságai jól tükrözik az országos tendenciákat is. Az augusztustól októberig tartó internetes szavazás során összesen 471 településre érkezett be szavazat. A szavazók nagy többsége, 59%-a továbbra is biztonságosabb játszóteret szeretne; 15%-ukat zavarják a többségében nagyvárosi falakon éktelenkedő tagek; szebb parkokat, modernebb sportpályákat pedig egyenlő arányban, 13-13%-ban, szeretnének.

A nyertes településeken a munkálatok 2010 tavaszán veszik majd kezdetüket. A felújított játszótereket, parkokat és sportpályákat, valamint a firka-mentes falakat 2010 májusára vehetik át a helybeliek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr251579923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása