Állampolgári Részvétel Hete

Címkék: civil

2007.08.31. 16:41

2007. szeptember 24-30. között az állampolgári részvétel fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a Central and Eastern European Citizens Network tagországai és tagszervezetei.

Az Állampolgári Részvétel Hete rendezvények sorozatából áll, melyek a közösségért való cselekvés fejlesztését, valamint a civil társadalom erősítését helyezik a középpontba. A helyi, megyei és országos akciók, szakmai és civil találkozók, médiaesemények, nyilvános gyűlések célja a közösségi részvétel fontosságának bemutatása.

A kezdeményezéshez 2006-ban több mint 100 civil szervezet csatlakozott országszerte. A hét során helyszínek százain alakult ki különböző méretű és formájú párbeszéd a részvételi demokráciához kapcsolódóan:

- iskolák tucatjai szerveztek órákat és előadásokat a demokráciáról;

- média akciók szerveződtek különböző városokban (civil “őrtüzek” a Mecsek csúcsain; győri iskolások lufikkal küldtek üzeneteket a jövő politikusainak; Újpalotán egy makettet állítottak fel, hogy a helyi lakosok lemodellezhessék milyen főteret szeretnének;)

- közösségi és civil találkozók tucatjai valósultak meg, politikusok, gazdasági és közéleti személyiségek bevonásával;

- konferenciák, szemináriumok, fórumok, kiállítások, sajtótájékoztatók szerveződtek különböző társadalmi, környezeti és civil témák köré.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr43154022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása