Az esélyegyenlőséget és a tartósan munkanélküliek foglalkoztatását segítő együttműködési megállapodást kötött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyar Államvasutak (MÁV).

A megállapodás értelmében a MÁV a jövőben a nem közbeszerzés-köteles fejlesztési feladatok, kivitelezési munkák esetén az Országos Cigány Vállalkozásfejlesztési Koordinációs Központ (OCVK) által közvetített roma vállalkozásoktól is kér ajánlatot (mely azonban megrendelési és szerződési kötelezettséget nem jelent).

Az együttműködés célja, hogy helyzetbe hozza azokat a roma gazdasági társaságokat, vállalkozókat és egyesületeket, melyek a tartósan munkanélküli roma lakosság foglalkoztatását és munkaerőpiaci elhelyezését kívánják előmozdítani.

A vasúttársaság nem először társul olyan programhoz, mely a tartósan munkanélküliek vagy hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának segítését tűzte ki célul. A társaság idén 500 millió forinttal – a költségek 50 százalékával - járult hozzá egy közmunkaprogramhoz, amely a vasútvonalak környezetének megtisztítása kapcsán biztosít munkalehetőséget a tartósan munkanélküliek számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr17163790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása