Elindult a II. Magyar Adománykonvoj

Címkék: karitatív

2007.10.15. 18:20

A 28. Élelmezési Világnap alkalmából a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2007. október 15-én elindította a II. Magyar Adománykonvojt. A vállalati összefogással létrejövő kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az alultápláltság problémájára.

A Budaörsről induló adománykonvojt alkotó, élelmiszerrel megrakott teherautók az adományokat a Vajdahunyad Várhoz szállították, ahol csatlakoztak az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO (Food and Agriculture Association) által szervezett Élelmezési Világnap alkalmából tartandó rendezvényhez. Az élelmiszer később az Élelmiszerbank raktárába kerül, ahonnan aztán karitatív szervezetek kapják meg szétosztásra.


Fotó:©FAO/Marco Longari

Az európai élelmiszerbankok a tavalyi évben összesen 220.000 tonna, 440 millió euró értékű élelmiszert osztottak szét, közel 20.000 karitatív szervezet között, melyek összesen mintegy 3 millió éhező emberhez juttattak el élelmiszer csomagokat. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 250 önkormányzattal és civil szervezettel áll kapcsolatban, 2005-ös megalakulása óta eddig összesen kb 5 millió kg élelmiszert osztott szét, mintegy 900 millió Ft értékben, ezzel közel 300.000 embernek nyújtva szociális támogatást.

A II. Magyar Adománykaraván résztvevői a Bonbonetti, Cerbona, Cora, Detki Keksz, Match, Metro, Plus, Profi, SaraLee, Mizo, Storck, Tesco és Univer cégek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr34197182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása