Idén is elindult az IKEA "1 euró egy egész vagyon, mely mosolyt csalhat egy gyerek arcára" nevű kampánya. A rászoruló gyermekeken segítő kezdeményezés során a bútoráruház minden november 4. és december 24. között eladott puha állatfigura után – függetlenül annak árától – 1 eurót adományoz az UNICEF és a Save the Children szervezetek albán, bangladesi, kínai, elefántcsontparti, indiai, pakisztáni, orosz, sierra leonei és vietnámi oktatási programjai számára.

A program kezdeményezői egyenlő esélyt, minőségi oktatást és gyermekbarát környezetet kívánnak biztosítani a tanulásban olyan gyerekeknek, akik ehhez másként nem jutnának hozzá. Az IKEA az UNICEF-fel együttműködve szeretné elérhetővé tenni a gyermekek számára a tanulás lehetőségét, hogy megszerezhessék azt a tudást, ami a betegségek megelőzéséhez, az éhezés megszüntetéséhez és a szegénység felszámolásához szükséges.

A 2007. évi akció során befolyó összegből iskolai beszerzéseket, víz- és illemhely ellátást támogatnak, iskolapadokat, asztalokat, és oktatási eszközöket, könyveket, ceruzákat, füzeteket biztosítanak gyermekek és tanárok részére. Egy iskola számára az 1 eurós összeg 20 db ceruza és 2 db vonalzókészlet megvásárlását jelenti.

Az IKEA az elmúlt években összesen 6.9 millió eurót gyűjtött össze, és utalt át a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezeteinek. Az idei kampány célja további 4 millió euró összegyűjtése.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr60219270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása