2007 novemberében és decemberében a Csodalámpa Alapítványt támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon. Az alapítvány a befolyt összegből életveszélyesen beteg – tumoros és leukémiás betegségben szenvedő, vesebeteg, cukorbeteg, szívbeteg, sorvadásos beteg és szervátültetett - gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti.

A Csodalámpa Alapítvány 2003 szeptembere óta segít a szűkös anyagi háttérrel rendelkező, 3 és 18 év közötti beteg gyerekek kívánságainak teljesítésében. Minden kis beteg csak egyszer kívánhat, de akkor bármilyen kéréssel előállhat, az alapítvány a lehetőségekhez mérten mindent elkövet a csoda létrehozásáért.

Az orvosi tapasztalatok azt mutatják, az élmény - elterelve a figyelmet a kórházról és a kezelésekről - jó hatással van a gyerekek immunrendszerére. Az élményszerű kívánságok pozitív hatása általában még erősebb, mint a "kapni valamit" típusúaké, és a kérés teljesülése erősíti a gyerekek és családjaik hitét a gyógyulásban.

A Csodalámpa Alapítvány országos önkéntes-hálózatának építésével azon dolgozik, hogy évente legalább 180-200 kívánságot teljesítsen. A szervezet információi szerint ma Magyarországon mintegy ötezer olyan beteg gyerek él, akinek kívánságait teljesíthetnék.

Az alapítványt segítő Telekom Adományvonal (1788) hívásának ára 100 forint, az Adományvonal T-Com és T-Mobile hálózatból hívható. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Csodalámpa Alapítványé.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr71238057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása