Önkéntes segítség

Címkék: önkéntes

2008.02.16. 13:45

Az önkéntes munka elterjedését támogatja pályázatával az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA). Az ÖTLET 2007 elnevezésű kezdeményezés az önkéntes lehetőségek kiszélesítésével igyekszik megoldást találni a fiatal pályakezdőket és a 45 felettieket érintő munkanélküliség problémájára.

Annak ellenére, hogy a mai pályakezdők jóval képzettebbek, mint egy évtizeddel korábban, sok 18-26 éves nem talál munkát hazánkban. Hasonlóan nehéz helyzetben vannak a 45 év felettiek, akik koruk miatt kevésbé kapnak esélyt új munkakör kipróbálására. Ezek a célcsoportok előbb-utóbb frusztráltak lesznek, fölöslegesnek érzik magukat, elveszítik munkával kapcsolatos motivációjukat.

Az önkéntes munka éppen abban jelenthet megoldást, hogy megteremti a tapasztalatszerzési lehetőséget egy-egy munkaterületen a munkavállalási nehézségekkel küzdők számára. A civil szervezetek és kisközösségek segítő környezetet teremtenek a szükséges gyakorlat megszerzéséhez, az önkéntes pedig munkájával hozzájárul a közösség fejlődéséhez.

Az OFA az önkéntes tevékenység ezen előnyeit kiaknázandó kívánja támogatni az önkéntességet lehetővé tévő nonprofit szervezeteket. A rendelkezésre álló keretösszeg 250 millió forint, amelyből pályázónként 25 millió forint vissza nem térítendő támogatás ítélhető oda. A jelentkezéseket 2008. április 21-ig várják.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr4341482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása