Az Európai Unió támogatásával országos szemléletformáló programot indított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A kétéves akció olyan globális problémákra hívja fel a középiskolai tanárok és diákjaik figyelmét, mint a fejlődő országok miénkkel egyre jobban összefonódó sorsa, ivóvízkészleteink rohamos fogyása, AIDS, szegénység vagy a globális felmelegedés hatásai. A cél, hogy a fejlett világ felelősségének felismerésével, a felnövő tizenévesek tudatosan és aktívan vegyenek részt a világ egészét érintő problémák leküzdésében.

A "Formáld Te is a világot!" jelmondattal induló program keretében a Segélyszervezet tanároknak és diákoknak szóló továbbképzéseket, tanulmányi versenyt és fesztiválokat szervez, valamint ez év második felében vándorkiállítást indít útnak a résztvevő iskolákban.

A szerveződő események egyik első állomásaként videofilm pályázatot hirdetett a középiskolások számára a szervezet. A verseny "A fejlődő országok és én" címmel várta a pályamunkákat, olyan választható témakörökben, mint a környezeti fenntarthatóság - Földünk ivóvízkészlete, a fejlődő országokbeli szegénység, az egészségügy és az oktatás. A pályázat első helyezettjei a Budapest, XI. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjai lettek, a vízszennyezésről készült rövidfilmjükkel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szemléletformáló programja időközben tovább folytatódik. Elindult egy további ismereteket átadó, interaktív platformként szolgáló weboldal, a www.globalisneveles.hu, valamint zajlanak a  tanárok és diákok számára rendezett képzések, konferenciák. A szervezők a www.segelyszervezet.hu weboldalon megtalálható elérhetőségeken várják a bekapcsolódni szándékozó középiskolák jelentkezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr99399275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása