A Piros Orr bohócdoktorai a Vidor Fesztivál keretén belül 2003 óta minden évben ellátogatnak a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház Gyermekosztályára. Ezen látogatások sikere, a gyerekek öröme és az orvosoktól, szülőktől kapott pozitív visszajelzések ösztönözték az Alapítványt, hogy rendszeressé tegye a nyíregyházi látogatásokat.

A kórház legifjabb betegeit mostantól hetente felkereső bohócdoktorok hivatásukat tekintve professzionális előadóművészek, akik folyamatos művészeti és pszichológiai képzésekben részesülnek. A frissen képzett nyíregyházi bohócdoktorok valamennyien a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai: Apjok Rodica (Dr. Pösze), Gerle Andrea (Dr. Zúz Mara), és Tóth Zoltán László (Dr. Katyvasz).

A rendszeres nyíregyházi bohócdoktori vizitek beindítását a Ricoh Hungary egymillió forintos adománya teszi lehetővé, melyet az Alapítvány az új bohócdoktorok képzésére és a vizitek beindítására fordít.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr46440589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása