Magyarországon első ízben adták át az európai Aranytojás Díjat négy hazai cégnek, amiért nem használnak kegyetlen tartásból származó ketreces tojást. A Fauna Egyesülettől idén a SPAR Kereskedelmi Kft, a Marton Tésztaüzem Kft, Lázár Vendéglője és a McDonald's Étteremhálózat Kft kapta meg az elismerést.

A Compassion in Word Farming (CIWF) - és Magyarországon a Fauna Egyesület - azokat az európai élelmiszeripari vállalatokat jutalmazza Aranytojás Díjjal, amelyek áttérnek a nemketreces tojás forgalmazására és felhasználására. A tavalyi díjazottak előző évben több mint 5 millió tojótyúkot szabadítottak ki a ketrecből, az ideiekkel együtt ez a szám már 10 millióra nőtt.

Annak ellenére, hogy egyre növekvő mértékben állítanak elő etikus tojást, Európában a tojótyúkok háromnegyede még mindig ketrecbe zsúfoltan él. Magyarországon a tojótyúkok körülbelül egyharmadát tartják ketrecben. A díjátadó ugyanakkor azt jelzi, hogy az élelmiszeripar a ketreces helyett egyre inkább az alternatív tojást részesíti előnyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr71440542

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.royalgardenrc.it 2017.11.28. 15:08:51

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása