Az elégtelen szájhigiénia következményeként a fogszuvasodás népbetegségnek számít Magyarországon is. Felmérések szerint hazánkban a 10 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 3 szuvas vagy tömött foguk van. A WHO által 32 európai országban szervezett kutatás szerint Magyarország a 29-ik, vagyis csaknem a legrosszabb helyen áll a fogszuvasodás elterjedtségét tekintve Európában.

A helyes fog- és szájápolás alapjainak megismertetésére közös internetes játékot hozott létre a Blend-a-med és az Oral-B. A május 1-jén induló, Fogtündér Kincse elnevezésű oktatási játék az általános iskolás gyerekeket célozza, és az www.egyszervolt.hu/fogtunder weboldalon érhető el.

A program játékos formában ismerteti meg a gyermekekkel többek között a szájhigiénia fontosságát, a megfelelő fog- és szájápolást. A résztvevő általános iskolások iskolájuk nevében is játszanak, a másfél hónapig tartó versenyben ugyanis a diákjai által legtöbb pontot gyűjtő iskola 5 millió forint értékben megrendezésre kerülő családi és sportnapot nyer.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr54440535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása