2004-ben a vakok és látássérültek számára jött létre a "Fuss a fényben" Deloitte Futógála, amely idén immáron ötödik alkalommal, ezúttal a hallássérült és mozgássérült futnivágyókat is vendégül látva kerül megrendezésre a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A programot a Helios Mozgásakadémia Egyesület, a LÁSS (Látássérültek Szabadidõs Sportegyesülete, a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) és a Multeam Rendezvényügynökség Kft. szervezi, a Deloitte, mint névadó szponzor támogatásával.

A kezdeményezés célja, hogy a futás és a mozgás a fogyatékosok körében is népszerű szabadidős tevékenységgé váljon. A vakok és látássérülteken kívül a hallás- és mozgássérült vagy más fogyatékkal élők bevonásával az egyes fogyatékos csoportok között is kapcsolatot igyekszik teremteni a rendezvény, a tapasztalatok szerint ugyanis a különböző fogyatékossággal élők nem nagyon tudnak egymás életéről.

A 2008 május 25-én délelőtt 9-14 óra között zajló sporteseményen két számban versenyezhetnek a futnivágyók: az 5,2 km-es távot látó, ép kísérőkkel, önkéntesekkel futhatják le a fogyatékkal élők, míg a 4x400 m-es váltófutásban fogyatékosok és épek vegyes csapatai vehetnek részt.

A futóverseny mellett a Rolldance kerekesszékes tánccsoport fellépése, Ability Park, játékos Bothmer-gimnasztika, mászófal és információs sátrak, pavilonok várják az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr38476818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása