Majd' kétszáz médiumot működtető, húsz médiavállalkozás alapította meg a Médiaunió a Társadalmi Tudatformálásért elnevezésű közhasznú alapítványt, amelyhez közel harminc további médium, kiadó, különböző médiafelületeket értékesítő, illetve kutató cég csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy az alapító és társult tagok "médiaerejével" jelenítsen meg közérdekű, társadalmi célú reklámokat, üzeneteket.

A Médiaunió egy naptári évben egy kiválasztott témára fókuszál. Az adott év üzenetét a témapályázatra beérkező ötletekből az Uniót alapító tagok által felkért, deklaráltan politikamentes kuratórium választja ki (elnöke és tagjai: Dr. Schmidt Mária, Hankiss Elemér, Kepes András, Novák Péter és Rudolf Péter). A szervezet már idén júniustól, a www.mediaunio.hu oldalon várja az ötleteket, amelyek alapján a 2009-es év kampányának témáját kijelölik. A reklám és PR felületek mellett a kiválasztott üzenet az országos tévécsatornák saját gyártású sorozatainak forgatókönyvében is szerepet kap.

Az alapítvány mellett működik az úgynevezett Médiaunió Klub, melynek a média és reklám felületek gazdái a tagjai. A tagok a kezdeményezéshez nem fogadnak el sem állami, sem civil támogatásokat, a működés költségeit a tagdíjakból fedezik, a felületeket pedig mindenki térítésmentesen bocsátja a Médiaunió rendelkezésére. A Klub nyitva áll a csatlakozni kívánó médiumok és reklámfelület tulajdonosok előtt.

A Médiaunió alapító tagjai az RTL Klub, a TV2, a Magyar Televízió, az MTV Networks, a Sláger Rádió, az ESMA, az origo, az index, a Port.hu, a METRO, az Axel Springer, a Heti Válasz, a Népszabadság, a Pannon Lapok Társasága, az Est Csoport, a Hamu és Gyémánt kiadó, azt ARC Kft, az Europlakát, a Helyi Rádiók Országos Egyesülete és a Campus Média. A Ringier és a Klub Rádió pártoló tagként csatlakozott az alapítók köréhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr57488934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása