Az Egy Füst Alatt Alapítvány két éve azzal a céllel jött létre, hogy 1 millió szál cigarettát gyűjtsön össze úgy, hogy azokról önként lemondanak a dohányzók.

A szervezet elsősorban a 18 év alatti fiatalokat szólítja meg, mivel tagjai úgy vélik, az egészséges életmód elsajátításának legdöntőbb időszaka a felnőtté válásig tart, amikor is az alapvető, és a későbbi életmódot is meghatározó impulzusok érik az egyént. Ráadásul ebben az időszakban nagyon erős a kortársak befolyásoló ereje, jellemző a csoportban a beolvadás azonosulás, ami a dohányzásból adódó problémák lekicsinylését eredményezi.

Éppen ezért az alapítvány nyáron ifjúsági és pop-rock rendezvényeken, ősztől pedig középiskolákban, szakképző iskolákban, és gimnáziumokban, kollégiumokban végzi a dohányzás visszaszorítására irányuló egészségnevelési munkáját. A módszer lényege, hogy a dohányzástól való elhatárolódást jutalmazzák, például a Bulibüfé program keretében iskolákban, fesztiválokon, koncerteken a cigarettákat olyan termékekre cserélik, ami az egészségre nem káros. Müzliszeletre, rágógumira, gumióvszerre, kulcstartóra, pólóra, sapkára. A Bulibüfé mellett előadásokkal hívják fel a figyelmet a cigarettában rejlő kockázati tényezőkre.

A jelképes gyűjtőládába 2006. július 10. napján került az első cigaretta, és mostanra a 10 ezredik szálról mondott le tulajdonosa. Az alapítványt egy csomag cigaretta árával bárki támogathatja az 1796-os adományvonalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr16495410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása