A Romaversitas Alapítvány a felsőoktatásban tanuló roma fiatalok képzési és anyagi támogatási programja. Segítségével - melynek magját a rendszeres havi ösztöndíj biztosítása jelenti - a főiskolás és egyetemista roma hallgatók teljes egészében a tanulmányaikra, szakmai fejlődésükre koncentrálhatnak.

Az alapítvány új támogatója, a Raiffeisen Bank egyedi konstrukcióban segíti a hallgatók minőségi képzését: két pénzügyi pályára készülő roma hallgató felett vállal védnökséget. A megállapodás szerint a pénzintézet átvállalja az alapítványtól a 2008-2009-es tanévben kettejük 10 havi ösztöndíját, illetve könyvvásárlási támogatását. A bank a speciális együttműködés keretében gyakorlati helyet is biztosít a tehetséges hallgatók számára.

A Romaversitas bízik benne, hogy a jövőben más cégek is követik a Raiffeisen példáját, felkarolva az alapítvány támogatottjait. A szervezet jelenleg 80 hallgatót támogat, akik 20 felsőoktatási intézményben, 49 különböző szakon folytatják tanulmányaikat. Az alapítvány ösztöndíjának megszerzése szigorú feltételekhez kötött, tanulmányi szerződésbe foglalt vállalások függvénye. A felsőoktatásban való esélyegyenlőség elősegítésével a szervezet a roma identitás vállalására képes, a romák jövőjéért felelősséget érző értelmiség kialakulását igyekszik segíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr99601655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása