Játékos formában oktató programot dolgozott ki az alumínium üdítős és sörös dobozok újrahasznosítására Balázs Gyula szaktanár. Az Alu-GO lényege egy speciális fogó és a puha alumínium dobozokhoz mellékelt minta, amelynek segítségével - és némi kézügyességgel - bárki érdekes és hasznos tárgyakat hozhat létre az egyébként eldobásra ítélt italos dobozokból.

A kézi szerszámmal egyszerűen rögzíthetők a dobozokból kinyert alumíniumlemezek, az összeillesztéshez további anyagra, pl. ragasztóra nincs is szükség. Az Alu-GO égisze alatt Környezettudatos Kreatív Közösség is alakult, amely többek között iskolai oktatáson keresztül igyekszik megismertetni a technikát, és egyúttal terjeszteni a környezettudatos szemléletet a diákok körében.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr51616002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZs 2008.08.17. 13:05:26

Örömmel fedeztem fel ezt a fórumot, és remélem, még sokan megteszik ezt.
Különösen azért, mert valóban sok olyan értékes törekvés létezik ebben az országban, mely méltatlanul kedvés figyelmet kap (támogatást meg alig), pedig forradalmasíthatná az oktatást, az ifjúsággal való foglalkozást. Erre igen alkalmas Balázs Gyula tanár úr által kidolgozott Alu-go módszer. Akik ezt a módszert már megismerték, azok felfedezték értékeit, ezért igyekeztek támogatni. Nekik külön köszönet!
süti beállítások módosítása