A magyarországi McDonald's 10 év alatt közel felére csökkentette éttermei vízfelhasználását. Míg 1998-ban egy egység átlagos napi vízfogyasztása 15 m3 volt, addig 2008-ban ez 8 m3-re csökkent.

Az elmúlt években a lánc több megoldást is bevezetett, amelyekkel a vízfelhasználást igyekeznek optimalizálni. A Drive éttermek nagy része esővízgyűjtő ciszternákkal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a háztetőről és a tiszta felületekről összegyűjtött esővizet visszajuttassák a talajba: pl. ezzel a vízzel locsolják a kerteket díszítő növényeket. Ezen kívül több helyen talajvíz-kutakat is fúrtak, amelyek ugyancsak segítik a víztakarékos öntözést. Az automatizált öntözőrendszereket nedvességérzékelővel látták el, így csak akkor locsolnak, amikor azt az időjárási és talajviszonyok indokolják.

Az öntözés mellett, az éttermen belül is igyekeznek csökkenteni a vízfogyasztást. A legtöbb étteremben víztakarékos csaptelepek működnek. A nyomógombos csaptelepek automatikusan záródnak, a szenzoros berendezésekből a víz csak addig folyik, amíg a kéz a csap alatt van. A bevált módszerek mellett néhány éttermében teszt jelleggel működnek vízöblítés nélküli piszoárok. Tesztelik még a kézi, és a gépi mosogatás közötti különbségeket is. Jelenleg 5 étteremben mosogatnak géppel, 2008 végére a McDonald's 30 éttermébe tervezi bevezetni ezt a megoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr66632625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása