2008 júliusától az MTM-SBS Zrt. Az ElectroRec-et bízta meg a TV2 és az Interaktív Kft. teljes hulladékának szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával. Mindez éves szinten több ezer tonna hulladékot jelent, melynek jelentős részét e-hulladék képezi.

Mivel a cég gyakran cserél olyan elektronikai és számítógépes eszközöket, melyek a selejtezés után veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért fontos volt, hogy kezelésükre és újrahasznosításukra megoldást találjanak.

A tévécsatornánál keletkező hulladék feldolgozásáról gondoskodó ElectroRec Kft. 2009-re fejezi be az uniós szabványoknak megfelelő, környezetbarát, a legmodernebb technológiával felszerelt e-hulladék feldolgozó- és újrahasznosító üzeme építését Bátonyterenyén. A gyár és a hozzá kapcsolódó logisztikai központ évente 5 ezer tonna háztartási-elektronikai hulladék bontására és újrahasznosítására lesz képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr67651435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása