Nemzetközi programot indított a Pampers és az UNICEF az anyai és újszülöttkori tetanusz megelőzésére. Az akcióban a pelenkamárka valamennyi, a Pampers és az UNICEF közös logójával, valamint a "1 pack = 1 vaccine" (1 csomag = 1 védőoltás) felirattal ellátott terméke részt vesz, melyek megvásárlásával a fogyasztók hozzájárulhatnak a tetanusz védőoltás biztosításához a fejlődő országokban.

Az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint az anyai és újszülöttkori tetanusz felszámolása 2012-ig megvalósítható abban a 46 országban, ahol ez a betegség még mindig komoly közegészségügyi problémát jelent. A Pampers erre reagálva tűzte ki célul, hogy segítséget nyújt a szervezeteknek a betegség megelőzésébeen az érintett országokban. A tetanusz baktérium a talajban, állati trágyában és ürülékben található meg, ezeken keresztül terjedhet, és a csecsemőket rossz higiénés körülmények között már a születésük pillanatában meg tudja fertőzni.

Az UNICEF szerint legalább 386 millió adag tetanusz vakcina szükséges ahhoz, hogy felszámolható legyen a betegség. A tetanusz ellen egyébként már 80 éve létezik olcsó és hatásos védőoltás.

Az ENSZ Gyermekalapja és a Pampers közös kampánya 2006-ban kezdődött Nagy-Britanniában, majd a következő évben a programot kiterjesztették több nyugat-európai országra is. Eddig az UNICEF a kampány segítségével 50 millió adag tetanusz elleni oltóanyagot juttatott el a fejlődő országokba. 2008-ban a kampány világméretűvé nő, magába foglalva például az USÁ-t, a közép-kelet európai országokat, például Csehországot, Szlovéniát, Magyarországot.

A Pampers 200 millió adag védőoltás összegyűjtését tervezi az elkövetkező három évben világszinten.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr89727773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása