Az IBM támogatásával nyelvi laboratóriumot alakít ki fogyatékossággal élő hallgatók számára az Eötvös Loránd Tudományegyetem az intézmény Trefort kerti és Lágymányosi kampuszán. A támogatás összege 50.000 Euro, melyből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárolnak.

Az ELTE és az IBM megállapodott abban is, hogy kiválasztott fogyatékos hallgatók fél éves gyakornoki álláslehetőséghez jutnak az informatikai cégnél. Az együttműködés célja a fogyatékkal élő hallgatók, ezen belül elsősorban a látássérült, diszlexiás és díszgráfiás diákok elhelyezkedési esélyeinek javítása, számukra versenyképes ismeretek nyújtása.

A kezdeményezés az IBM Akadémiai Partnerség nevű programjának keretében fut. Ezt az IBM 2005-ben indította el, s eddig Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban kötött megállapodásokat több felsőoktatási intézménnyel, mindenhol a helyi igények és lehetőségek szerinti tartalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr64727803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása