Lezárult a Groupama Biztosító immáron három éve, hagyományosan megrendezett Zöld Mozgalmának idei eseménysorozata. A "Mozdulj a városért!" megmérettetésben ebben az évben is öt vidéki nagyváros, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Szeged versengett az 1 millió forintos fődíjért, amelynek győztese Szeged Megyei Jogú Város lett; a második helyezettként végzett Nyíregyháza alig maradt le a győztestől.

A Zöld Mozgalom az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni a résztvevő városok lakosságát. Az idei programsorozat célja az volt, hogy az a város kapja meg a közösségi célra felhasználható 1 millió forintos fődíjat, amelyikben az összlakossághoz mérten, a legnagyobb számú résztvevő teszi meg az 5 km-es távot, kizárólag emberi erővel "meghajtott" eszközzel.

Szeged az elnyert összeget a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére, valamint a kerékpárokhoz szükséges biztonsági felszerelések vásárlására fordítja 2009-ben. A többi város teljesítményének elismeréseképp a biztosító városonként kerékpártárolókat ajánlott fel különdíjként.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr2799779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása