Mostantól a T-Mobile-nál is kapható a Samsung új, környezetbarát mobiltelefonja. A 'Samsung E200 Eco' teljes külső része 'bio-műanyagból' készült, amely növényi alapú anyagokat tartalmaz, amit például búzából vonnak ki. A mobiltelefont festékmentes, újrahasznosított papírdobozba csomagolja a gyártó.

A Samsung a készülék forgalomba hozásával párhuzamosan bejelentette: a bio-műanyag használatát ki fogja terjeszteni a gyártás már területeire is, a benzin-felhasználás és a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében. Egy tonna olyan bio-műanyaggal, melyet az E200-hoz használnak, 2,16 tonnányi széndioxidkibocsátást lehet elkerülni, amely abban az esetben merülne fel, ha polikarbonátot használnának. Az elektronikai cég a Cheil Industries együttműködésével fejlesztette ki az újrafelhasználható és környezetbarát anyagokat.

A gyártási folyamatok fejlesztése mellett a készülékek visszaváltása terén is előrelépést tervez a Samsung. A cég 2010-re olyan visszaváltási rendszert vezet be Európában, amelynek lényege, hogy postailag bérmentesített visszaváltási lehetőséget biztosít a fogyasztók számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr78829530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása