A Külügyminisztérium szakmai támogatásával, és az Európai Bizottság pénzügyi forrásaiból megvalósuló "Kapcsold k(i)" kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy mindennapi szokásaink apró változtatásával megállíthatjuk az éghajlatváltozást, amelynek egyik főoka a pazarló energiafelhasználás. Ehhez szemléletváltásra, összefogásra, a civil szervezetekkel és helyi közösségekkel való együttműködésre van szükség.

A kampány keretében a főváros és 10 vidéki város forgalmas pontjain "Kapcsold k(i)" figurák adnak energiatakarékossági tippeket. A négy hetes kampány az ország lakosságát személyes találkozások, rendezvények, tájékoztató anyagok, és az internet segítségével szeretné mozgósítani. A program elsősorban az elektromos eszközök készenléti üzemmódból történő kikapcsolására, a feleslegesen világító izzók lekapcsolására, az energiatakarékos égők-, valamint az újratölthető elemek használatára, és a háztartási hulladékok csökkentésére helyezi a hangsúlyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr68921893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása