RizikóRiadó néven indít ismeretterjesztő programot a Magyar Kardiológusok Társasága. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi kockázatokra és segítséget nyújtson az egészségtudatos életmód megteremtésében. A program keretében megismertetik a rizikótényezőket a magasvérnyomásos betegekkel, továbbá a nővérek és családorvosok bevonásával kívánják elnyerni a betegek együttműködését.

A szív- és érrendszeri betegségek gondozásának és megelőzésének nem csak azért kell kitüntetett figyelmet szentelni, mert Magyarországon ez a vezető halálok, hanem azért is, mert a betegség végkimenetele nagyban befolyásolható a rizikótényezők csökkentésével, az életmód befolyásolásával.

A RizikóRiadó Program a családorvosok és a nővérek együttes munkájával kíván egységes gondozási és felvilágosító csomagot adni a családorvosi praxisok kezébe, hogy segítse a napi gondozási munkát. A csomag tartalma kérdőívből, gondozási naplóból és ismeretterjesztő kiadványból, valamint egy magasvérnyomással kapcsolatos felvilágosító filmből áll. A kezdeményezés keretében februárban és márciusban az ország hat pontján – Pécsett, Budapesten, Szegeden, Tapolcán, Hévízen és Debrecenben – vehetnek részt továbbképzésen a program iránt elkötelezett egészségügyi dolgozók. A betegek a RizikóRiadó Programban részt vevő háziorvosi rendelőkben csatlakozhatnak az esélynövelő kezdeményezéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr72979778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása