24 ország IKEA áruházai közül az Örs vezér téri gyűjtötte a legtöbb adományt az "1 euró egy vagyon", puha állatfigura kampány segítségével. A tavaly november 2. és december 24. között újra meghirdetett akció során az áruház vásárlói 69 180 darab állatfigurát vásároltak, melyek árából darabonként 1 euróval az UNICEF és a Save the Children gyermekoktatási projektjeit támogatták. Egy iskola számára az 1 eurós összeg 20 db ceruza és 2 db vonalzókészlet megvásárlását jelenti. Az IKEA kampánya nem csak Magyarországon, hanem világszerte is rekordot döntött, az összegyűjtött 5,4 millió euró több ezer szegény gyermek életébe fog változást hozni.

A 2003-ban indult kampány során eddig 16,7 millió euró gyűlt össze, melynek segítségével összesen 20 országban 40 projekt valósult meg. A 2008. évi kezdeményezés során összegyűlt összegből egyrészt nyolc Save the Children projekt (Albániában, Bangladesben, Kínában, Indiában, Elefántcsontparton, Pakisztánban, Oroszországban és Vietnamban), másrészt nyolc UNICEF projekt részesül (Macedóniában, Moldovában, Sierra Leone-ban, Dél-Afrikában, Tádzsikisztánban, Üzbegisztánban és Vietnamban).

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr251012277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása