A hulladék szelektív gyűjtését és újrahasznosítását népszerűsíti az a 12 méter magas, 15.000 használt alumínium dobozzal borított Eiffel-torony, amely 2009. május 15-től 29-ig látható a Városháza Parkban. A világhírű építmény mása az ÉAI Magyarország Kht., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. valamint az Európai Alumínium Szövetség közös projektjeként olyan közügyekre hívja fel Budapest egyik nagy forgalmú helyszínén a figyelmet, mint a környezettudatos életmód, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladéknyersanyagok újrahasznosításának fontossága.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az avató ünnepségen örömmel számolt be arról, hogy a környezettudatos budapesti polgárok a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre a legutóbbi évben csaknem 2,5 eredeti Eiffel toronynak megfelelő tömegű újrahasznosítható hulladékot hordtak. A főpolgármester-helyettes beszédében mindenkinek megköszönte, aki akár csak egyetlenegy PET-palacknak a megfelelő konténerbe juttatásával is hozzájárult ehhez a nem mindennapi teljesítményhez.

Jelenleg 900 hulladékgyűjtő sziget működik a Fővárosban. Idén újabb 200 kialakításával számukat 1100-ra növeli a Főváros. Magyarországon ma mintegy 6 millió lakosnak, több mint 5.000 gyűjtőponton, illetve házhoz menő gyűjtés révén van lehetősége arra, hogy anyaga szerint elkülönítve, azaz szelektíven gyűjtse az otthonában keletkezett csomagolási hulladékokat. Az ÖKO-Pannon rendszerébe tartozó lakosság - mintegy 5 millió fő - tavaly közel 50 ezer tonna csomagolási hulladékot juttatott így vissza az anyagok körforgásába.

Az ÉAI Magyarország Kht., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és az Európai Alumínium Szövetség közös budapesti programja nem csupán az impozáns, 12 méter magas toronyból áll: a szervezetek képviselői az eredeti építmény 120. évfordulójának alkalmából júniustól októberig, a főváros 120 szelektív hulladékgyűjtő szigetén csokoládéval ajándékozzák majd meg azokat, akik alumínium dobozokat hoznak vissza és dobnak ki a gyűjtőpontokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr971128175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása