Részben növényi alapanyagokból készült műanyag palackot fejlesztett ki a Coca-Cola. A "PlantBottle" védjegy alatt bemutatott újdonság teljes mértékben újrahasznosítható, és a vállalat közleménye szerint előállításához kisebb mértékben van szükség meg nem újítható erőforrásokra. A vállalat nem áll le a fejlesztésekkel, hiszen céljuk egy teljes mértékben megújuló erőforrásokból készített, újrahasznosítható palack kidolgozása.

A hagyományos PET palackok petróleum alapúak, amely nem megújuló erőforrásnak tekinthető. A most bemutatkozó PlantBottle petróleum-alapú alapanyagok és mintegy 30 százalékban növényi eredetű alapanyagok keverékéből készül. Előállítása során cukornádat és melaszt (a cukortermelés egy melléktermékét) alakítanak át a PET műanyag egyik fő alkotórészévé. A Coca-Cola más növényi alapú alapanyagok felhasználási lehetőségeit is kutatja a PlantBottle következő generációi számára.

Az új palack emellett előállítási folyamatának köszönhetően is környezetbarátabb. Felmérések szerint a PlantBottle gyártása következtében 25 százalékkal kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, szemben a hagyományos PET palackok előállításával. A PlantBottle újrahasznosíthatóságát az teszi lehetővé, hogy alapanyagai nem szennyezik a hagyományos PET műanyagot, így a már meglévő újratöltési folyamatokba egyszerűen beépíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr361143051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása