Napelemes akkutöltő a VARTA-tól

Címkék: zöld / öko

2009.06.04. 12:47

Napelemes akkutöltőt dob piacra 'Solar Charge' néven a Varta. A töltőre közvetlenül mobileszközök - mobiltelefonok, MP3 lejátszók, fényképezők - is kapcsolhatók USB csatlakózón keresztül.

Az összecsukható készüléket a napra téve akár néhány tíz perc alatt feltölti az akkukat vagy a mobilt. A készülékhez tartozik két 2100 mAh AA akku is, melyek teljes feltöltés után 1 év múlva is megőrzik kapacitásuk 85 százalékát. A töltőhöz járnak még a legelterjedtebb mobilmárkákkal kompatibilis adapterek és az új EU szabvány szerinti mikro USB is. Esős idő esetén megoldást jelenthet, hogy a készülék USB-porton keresztül képes áttölteni a notebookokban lévő energiát az éppen lemerülő kézi készülékekbe.

A Varta először jelentkezik napelemes eszközzel, melyet a tervek szerint ősztől továbbiak, például napenergiával feltölthető zseblámpák követnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr521189121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása