Több mint tíz éve dolgozik együtt környezetvédelmi projekteken a Canon és a WWF. A két szervezet együttműködése mára a kármentő környezetvédelmi tevékenységek helyett a megelőző stratégiára koncentrál, amelynek keretében 2007 májusában közös programot indítottak, hogy felhívják a kisiskolás gyermekek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire.

A Canon támogatásával a WWF létrehozott egy jegesmedve-figyelő rendszert, amelynek segítségével a fokozottan veszélyeztetett állatok mozgását egy speciális jeladóval vizsgálják. A globális felmelegedés különösen veszélyezteti a jegesmedvék fennmaradását, mivel lakóhelyük a világon a legérzékenyebb a hőmérséklet emelkedésére. A figyelőrendszer létrehozásának egyik célja felhívni a figyelmet, hogy a jegesmedvék természetes élőhelye egyre szűkül, így egyre küzdelmesebb vándorlásokra kényszerülnek a túlélésükért. A 22 medve vándorlását a környezetvédelmi szervezet honlapján bárki nyomon követheti, továbbá megismerheti az állatok életmódját, viselkedését és a kutatás hátterét is.

A 7-11 éves korosztály számára létrehozott aloldal már 13 európai országban üzemel. A Canon Kid's Zone honlapja többféle ügyességi játékkal, illetve kvízzel igyekszik játszva tanítani a gyerekeket. Az érdeklődő tanárok és szülők egy oktatócsomagot is letölthetnek.

A Canon tervei között szerepel egy hazai környezetvédelmi program beindítása, amelynek keretein belül a pályázó általános iskolák tanulóinak lehetősége nyílna megismerkedni a klímaváltozás veszélyeivel, illetve a jegesmedvék életével. A projekt célja az alsó tagozatos diákok környezettudatos magatartásának fejlesztése.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr181304738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása