Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Posta Zrt. és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a Fehér Bot Világnapján, 2009. október 15-én. A posta a világnap előtt tisztelegve Louis Braille születésének 200. évfordulója alkalmából bélyeget is kibocsátott. A bélyegképen pontokból összeállított betűkkel és Braille-féle vakírással is olvasható a "BRAILLE 200" felirat.

A fogyatékkal élő ügyfelek megfelelő kiszolgálása érdekében az utóbbi években számos helyen akadálymentesítették a postákat. A munka folytatódik, a közeljövőben - szerte az országban – további félmilliárd forintot fordít a Magyar Posta erre a célra. A látássérült ügyfeleknek is szeretné megkönnyíteni a társaság a postai szolgáltatások igénybevételét. Olyan új megoldásokat keresnek a szakemberek, amelyek megkönnyítik a tájékozódást, a gyors kiszolgálást.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr321461218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása