Október 29-én, a világtakarékossági nap alkalmából a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával százezer példányban jelenik meg az Est lapok legújabb különszáma. Az elsősorban fiataloknak szóló ingyenes kiadvány az Est lapok megszokott terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban.

A kiadvány közérthető formában – gyakran előforduló – tipikus megtakarítási és befektetési élethelyzeteket mutat be. Tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani az egyes megtakarítási lehetőségek közül, alapismereteket tartalmaz például az állampapírokról, a befektetési alapokról és a nyugdíjpénztárakról. A kiadvány olvasható és letölthető a három intézmény honlapjáról (www.gvh.hu, www.mnb.hu, www.pszaf.hu) is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF ez év elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság pénzügyi kultúrája fejlesztésének, a pénzügyi ismeretek terjesztésének elősegítésére, ennek keretében jelenik meg a "Megtakarítások" című tematikus kiadvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr601480930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása