A tavalyi sikerre való tekintettel a Syngenta és a Magyar Élelmiszerbank idén újra elindította közös jótékonysági akcióját. Az ún. Adománylavinában első lépésként a Syngenta növényvédő szereket és vetőmagot ajánlott fel olyan termelőknek, akik a barteralapot meghaladó értékében kínálnak fel mezőgazdasági termékeket a program számára, majd ezeket az alapanyagokat élelmiszeripari vállalatok dolgozzák fel - szintén hozzátéve saját adományaikat.

Idén a Syngenta 12 millió forint értékben növényvédő szert és vetőmagot biztosított a programban résztvevő termelők számára, akik cserébe napraforgót, búzát, kukoricát és burgonyát ajánlottak fel. Ezekből a mezőgazdasági termékekből az élelmiszeripari vállalatok lisztet, tésztát, étolajat, kukorica konzervet és müzli szeletet és csokoládés gabona pelyhet készítettek. A programhoz csatlakozott a Borbás-Ker Kft., a Cerbona Zrt., a Gyermely Zrt., a Haladás Mezőgazdasági Zrt., a Kecskeméti Konzervgyár Kft., az NT Kft., a Róna Szövetkezet, és a Simon Kft.

A "lavina" végül 30 millió forint értékűre nőtt, amely összesen 94 tonna élelmiszert jelent. Az adományokból 10.000 élelmiszercsomag készül, melyeket a Magyar Élelmiszerbank még karácsony előtt oszt szét partnerszervezetein keresztül a rászorulók között.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr481495239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása