A Procter&Gamble 3 hónapig tartó programjának eredményeképpen több mint 1.300.000 liter - azaz nagyjából 6,5 millió pohárnyi - tiszta, iható víz "gyűlt össze" a magyar vásárlók hozzájárulásával. A Children's Save Drinking Water (CSDW) program fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban, melynek idén Magyarország is részese lehetett - a magyar résztvevők által megtisztított víz 130.000 afrikai gyerek egy heti ivóvizét fedezi.

A program keretén belül az Aqua kollekció bármely termékének (Wellaflex, Gillette Venus, Satin Care, Pantene, Oral-B, Londa, Camay) megvásárlása után a vállalat egy hétre elegendő tisztított vízhez juttat egy-egy afrikai gyermeket PUR nevű speciális víztisztító pora segítségével.

A programhoz Magyarország mellett további négy ország is csatlakozott a régióból: Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország közös összefogásával az együttes adomány meghaladja a 6 millió liter vizet, amely 600.000 gyermek egy heti ivóvízszükségletét fedezi valamely afrikai országban.

Az adomány pontos szétosztásának helyéről a CSDW Alapítvány dönt majd, annak függvényében, hogy jelenleg mely afrikai országok szorulnak rá a legjobban. Az alapítvány dolgozói évek óta folyamatos segélyakciókat szerveznek a kontinensre.

Legfőbb céljuk a tiszta ivóvíz biztosítása, hiszen korunk egyik legjelentősebb halálozási oka a piszkos, fertőzött víz fogyasztása, melynek következtében naponta mintegy 4000 gyermek hal meg a világon. Az alapítvány eddig több mint 1 milliárd liter tiszta vizet biztosított a rászorulóknak szerte a világon.

Céljuk, hogy 2012-re 3,5 milliárdra növeljék ezt a mennyiséget, és így akár felére csökkentsék a halálozási arányt a harmadik világban, amely főként a gyermekeket érinti.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr391504926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.19. 16:09:22

Are you tervezi, hogy vesz egy víztisztító? Lesz egy üzlet nem elég, és hamarosan megtudja, miért, amikor az online bolt honlapján vagy a terhelés pillanatban, amikor eljut a víztisztító szakasz. Már csak túl sok lehetőség a piacon, és mindegyik egyikü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása