Közel 200 magyar híresség közreműködésével egy hét leforgása alatt 16,5 millió forint gyűlt össze a súlyosan beteg gyermekeknek és szüleiknek ingyenesen otthont adó budapesti és miskolci Ronald házak javára. 2009. november 21-én, szombaton zenészek, énekesek, sportolók, színészek, műsorvezetők álltak be országszerte a McDonald's éttermek pultjai mögé sültkrumplit árulni. Az elmúlt években befolyt adományoknak köszönhetően eddig 4400 magyar család lakott térítésmentesen a Ronald Házakban a beteg kisgyermek kórházi kezelésének ideje alatt.

A budapesti Ronald Ház 10 éve, a miskolci 5 éve segít olyan magyar családokon, ahol a súlyosan beteg kisgyermeket hosszan, és az otthonától távol kezelik kórházban. A házakat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány missziója, hogy a gyermekek kórházi kezelése alatt együtt tarthassa a családokat. Ennek érdekében az Alapítvánnyal együttműködő kórházak, klinikák ajánlására a családok ingyenesen vehetik igénybe az apartmanokat.

A Ronald Házak vállalatok, magánszemélyek adományaiból, valamint a McDonald's által szervezett jótékonysági rendezvények bevételeiből működnek. A legjelentősebb bevételt az éttermekben elhelyezett perselyekben összegyűlő pénzadomány jelenti. Az akcióhoz minden év novemberében több száz hazai híresség is csatlakozik, hogy az éttermekben a beteg gyermekek javára árusítson.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr681554173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása