Üveghulladékból készült csillárt, üvegtéglát, virágtartót és további különlegességeket álmodtak azok az iparművészek, akik az ÖKO-Pannon és a WAMP közös pályázatán, az üveghulladék művészi, ám a mindennapokban is használható újrahasznosítására vállalkoztak. Az alkotók olyan tárgyakkal nevezhettek, melyek legalább 70 százalékban újrahasznosított üvegből készültek.

A pályázat első fordulójára beérkező látványterveket négytagú szakmai zsűri véleményezte. Az elbírálás után tíz művész tizennégy munkája juthatott tovább a döntőbe, ahol már a valódi, elkészült üvegtárgyakat értékelik majd. A november végi értékeléskor továbbjutott művészek másfél hónapot kaptak, hogy január 17-ig elkészítsék az újrahasznosítás üvegszobrait.

Mivel a pályázat egyetlen kikötése az volt, hogy a készített tárgyak nagyrészt hulladéküvegből készüljenek, ám sem műfaji, sem méretbeli korlátokat nem szabott az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a WAMP, a leadott tervek meglehetősen széles spektrumon mozognak, a használati tárgyaktól a dísztárgyakig, így a poharaktól a csillárokig.

A kész műveket a februári WAMP-on tekintheti meg a nagyközönség az Erzsébet téri Gödör Klubban. Ugyanitt az ÖKO-Pannon és a WAMP szakmai zsűrije is eredményt hirdet majd, és ünnepélyes díjátadó keretében kiosztja a díjakat a három legszebb és legötletesebb pályaművet készítő iparművész között. A pályamunkák bírálatakor a zsűri vizsgálja, hogy az alkotás mennyire tükrözi az újrahasznosítás szellemiségét, milyen művészeti, illetve használati értéket képvisel, és az alkotók hogyan bántak az üveggel, mint alapanyaggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr301601969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása