A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) évente kétszer pályázatot hirdet a 14 és 25 év közötti fiatalok ifjúsági csoportjainak helyi, kreatív és önkéntes programjainak támogatására. A tavaszi kiírásra 80 pályázat érkezett, amelyből a szervezet és a Nokia "Make a Connection - Kapcsolódj be!" programja huszonöt kezdeményezést támogat.

A pályázat célja, hogy önállóságra, öntevékenységre ösztönözze a fiatalokat annak érdekében, hogy saját közösségük igényeire, szükségleteire válaszolva közösségi, önkéntes programokat találjanak ki és valósítsanak meg. A támogatott projekteket a fiataloknak kell lebonyolítaniuk, ifjúsági szakemberek, koordinátorok segítségével, akiknek a projekt koordinálása, valamint készségfejlesztő és feldolgozó foglalkozások biztosítása a feladatuk.

A nyertes pályázatok közül a Fácánkerti Ifjak Társasága például a Faluház melletti lebontásra váró játszóteret kívánja átalakítani egy olyan közösségi térré, ahol a fiatalok kultúrált körülmények között tudunk találkozni a hasonló korúakkal. A TASLI - Tatabányai Segítők Ligájának célja pedig, hogy szoros kapcsolatot alakítsanak ki közös programokon keresztül a fogyatékkal élő fiatalokkal.

A nyertes közösségeknek 2007. december 31-ig kell megvalósítaniuk a pályázatukban vállaltakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr24144989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása