2007. augusztus 25. - szeptember 3. között kerül megrendezésre Bangkokban a Szervátültetettek XVI. Világjátéka (XVI. World Transplant Games). A Paralympia utáni második legrangosabb nemzetközi sportversenyre a világ valamennyi országából szervátültetettek, donorok, szülők, barátok, hozzátartozók és az egészségügy szakmai képviselői gyűlnek össze, hogy együtt ünnepeljék az életet és bizonyítsák élni akarásukat.

A magyar csapat évek óta a világ élmezőnyében foglal helyet, az első öt ország között. A mostani delegáció 54 főből áll, 41 válogatott sportoló – közülük 6 ifjúsági korú sportoló – továbbá az őket segítő 14 szakember és kísérő.

A szervátültetettek többek között atlétika, asztalitenisz, bowling, fallabda, kerékpár, röplabda, tollaslabda, tenisz, úszás és vívás sportágakban vetik össze tudásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr61145942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása