Újrahasznosított mobiltelefonok

Címkék: zöld / öko

2007.08.27. 13:35

A kidobásra ítélt mobiltelefonok és az azokhoz tartozó akkumulátorok, töltők háztartási hulladékként súlyosan szennyezik a környezetet. A mobilgyártók ugyanakkor újra tudják hasznosítani a már nem használt készülékek alkatrészeit, ezért fontos, hogy az elavult mobilok ne a szemétben végezzék.

A Vodafone három éve gyűjti Magyarországon a használt mobilokat, a szolgáltató márkaboltjaiban és viszonteladóinál e célból kihelyezett gyűjtőládákban tavaly 6450 kg telefon és akkumulátor gyűlt össze. Mivel azonban az emberek átlagosan másfél évente vásárolnak új modellt régi készülékeik helyett, még mindig sokan egyszerűen kidobják megunt mobiljaikat.

A szolgáltató ezt megelőzendő indította el augusztus 24-én a Hozd vissza régi mobilod akciót. Az október 15-ig tartó akció keretében az új szerződést kötő, illetve telefont vásárló ügyfelek bruttó 5000 forint kedvezményt kapnak az új készülék árából, amennyiben leadják használt mobiljukat. A kedvezményhez jutás feltétele, hogy a használt készülék IMEI száma beazonosítható legyen, és tartalmazza legalább az akkumulátort, valamint az előlapot.

A begyűjtött készülékeket a Vodafone partnerei alkatrészekre bontják, és azokat újrahasznosítják, a nem újrahasznosítható részeket pedig megsemmisítik.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr31150232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása