2007. szeptember 27. - október 12. között zajlik a XII. Nyári Speciális Olimpia Shanghajban. A magyar fogyatékkal élő sportolók válogatottja már letette az olimpiai esküt a Köztársasági Elnök előtt, és hamarosan 68-an elutaznak a játékokra.

A sportolók kiutaztatását a Kékkúti Ásványvíz Zrt. is támogatja. A cég 2007 nyarán a nagyobb szupermarketekben felállított rögzített bicikli segítségével Theodora Jótékonysági Túrát szervezett, amelynek során néhány perces biciklizéssel bárki segíthetett. A Kékkúti minden letekert kilométer után 100 Ft-al növelte az adomány összegét.

A Jótékonysági Túrát az ország különböző turisztikai központjaiban kincskereső túrák egészítették ki, melyek egyenként 17.000 forintos támogatást jelentettek. A két akcióból összegyűlt összeget végül a vállalat vezetése 2 millió forintra egészítette ki, és az összeget a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek ajánlották fel.

Magyarországot 11 sportágban 68 olimpikon képviseli a shanghaji Nyári Speciális Olimpián.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr5171726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása