Kattints rá, Nagyi!

Címkék: idősek

2007.09.24. 12:37

A Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott és 2002-ben a fővárosban elindított, majd 2006-tól a UPC támogatásával országos képzési hálózattá fejlődött "Kattints rá, Nagyi!" internet-oktatási program az idei második tanulmányi félévben is tovább folytatódik.

A kifejezetten nyugdíjasoknak szóló program résztvevői gyakorlatorientált, kiscsoportos képzés keretében sajátíthatják el az elektronikus írástudás alapjait, az internetezés és az emailezés fortélyait. A szenior tanulók jelképes ezer forintos díj mellett huszonöt órás tanfolyamon ismerkedhetnek meg az infokommunikációs eszközök, a számítógép, az internet, az internetes keresők használatával, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

Az Eurostat felmérése szerint a hazai 55 és 74 év közöttiek 84%-a semmilyen számítógépes ismerettel nem rendelkezik, míg az európai átlag ennél lényegesen kevesebb, 65 százalék. Pedig az internet előnyei nagymértékben segíthetik különösen ezt a csoportot az ismerősökkel való kapcsolattartásban, az egészségügyi szolgáltatásokban, a mindennapi ügyintézésben és az elszigeteltség érzésének leküzdésében.

A "Kattints rá, Nagyi!" tanfolyam keretében a korosztályi csoportok megfelelően lassú tempóban, gyakori ismétléssel, nyomtatott tanulói jegyzet segítségével, az egyes lépések jegyzetelésével dolgozzák fel és gyakorolják be az új ismereteket. Minden tanuló saját internetes számítógépen tanul, általában tízfős csoportban, egy oktatóval.

A nyugdíjas korúak számára hirdetett alapfokú internet-oktatási tanfolyamok jelenleg a fővárosban Újbudán, valamint Budaörsön, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Gyöngyösön, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Veszprémben, a helyi közművelődési intézményekben érhetők el.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr92175061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása