A WWF és az OBI immárom 11 éve indította el hódprogramját, amely az 1850-es években végleg kivadászott hódok magyarországi visszatelepítését tűzte ki céljául. 1996 óta a szervezet és a kezdeményezés támogatója több mint 220 állat sikeres betelepítéséről gondoskodott, aminek köszönhetően a teljes populáció mára meghaladja az 500 egyedet.

A gátépítő munkájáról és folyóalakító tevékenységéről ismert hód az egyetlen az állatvilágban, amely tudatosan építi és alakítja környezetét és karbantartja otthonát. A legújabb hód-visszatelepítés a Dráva mentén, Vízvárnál folytatódott.

A hódprogram keretében a WWF és az OBI hódismereti órákat is tart általános iskolásoknak, melyek során a diákok a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepükkel ismerkedhetnek meg. Ebben a tanévben a hódórákra 2008 elején 17 helyszínen kerül sor, az OBI áruházaiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://jotett.blog.hu/api/trackback/id/tr34208928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása